Aan de slag met Microsoft Copilot

Wat is Copilot en kan het iets betekenen voor mijn organisatie of mijn werkzaamheden? Copilot is een geavanceerde AI (Artificial Intelligence)-assistent die ontworpen is om bedrijven te ondersteunen door middel van tekstgeneratie en gegevensanalyse. Het kan een breed scala aan taken uitvoeren, van het automatiseren van e-mailcommunicatie tot het genereren van allerhande documenten tot het helpen bij het opstellen van subsidieaanvragen en het beheren van sociale media. Andere zaken waar we aan denken zijn het opstellen van gepersonaliseerde marketingteksten en productbeschrijvingen. Bovendien kan Copilot markttrends analyseren en waardevolle inzichten bieden, wat essentieel is voor het maken van geïnformeerde zakelijke beslissingen. Het platform is toegankelijk en gebruiksvriendelijk, waardoor het een ideale keuze is voor KMO’s die mogelijk niet de middelen hebben van grote IT-afdelingen.

Je interesse is gewekt? Lees dan verder want dan gaan we ermee aan de slag en tonen we hoe je met de gratis versie leuke en interessante dingen kan doen!

Aan de slag met Copilot!

Ik zou de blog praktisch willen houden en dus gaan we effectief Copilot gebruiken. We starten onze browser en we gaan hiervoor Edge gebruiken. Rechts bovenaan zien we het blauwe Copilot icoontje :

Laten we daar op klikken. Nu moeten we goed opletten. Afhankelijk van het feit of je aangemeld bent, krijg je of het ene of het andere te zien. Heb je geen beheerde account op je PC of laptop, of ben je niet aangemeld in je browser met een Microsoft 365 werk account? Dan krijg je dit te zien :