Gebruik je Onedrive als standaardlocatie

Onedrive wordt door veel van onze klanten gebruikt als cloud opslaglocatie voor documenten. Het is echter wat lastig als je telkens bij het opslaan van documenten manueel in de verkenner naar je Onedrive map moet verwijzen. Dat moet beter kunnen en dat kan ook beter.

In Windows 10 klik je met de rechtermuisknop op het Onedrive icoontje onderaan in de taakbalk. Je vindt dat blauwe wolk icoontje rechts onderaan waar ook uur en datum staan. Kies dan ‘instellingen’ en daarna ‘backup-maken’. Je kan dan ofwel backup maken kiezen (ofwel backup beheren indien het reeds ingesteld is) en in het volgende scherm kies je welke mappen je wenst automatisch te koppelen aan je Onedrive. Dit kan je bureaublad, je afbeeldingen folder of je documenten folder zijn. Of al deze 3 natuurlijk.

Vanaf dan worden al je documenten die in de standaard documenten map op je computer staan gesynchroniseerd met je Onedrive en staan die veilig in de cloud. Idem voor je bureaublad en je afbeeldingen, van zodra dit ingesteld is worden alle documenten en foto’s op je bureaublad gesynchroniseerd met je Onedrive.

Gebruik je onze Work Smart of Word Safe & Smart? Dan werd dit reeds automatisch voor je ingesteld. Je documenten op je bureaublad, documenten en afbeeldingen map worden nu opgeslagen in de cloud en zijn ook beschikbaar als je van computer wisselt!

Safe & Smart!

Wens je meer info of hulp bij de configuratie? Contacteer ons en we helpen je graag op weg.

 

“Je documenten handig en veilig in de cloud met Onedrive!”
– Driezen IT Work Smart | Work Safe & Smart

Succes!